Jadłospis

Jadłospis 27.02-10.03


Dzień               tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

   Poniedziałek

 

Płatki jaglane na mleku(6),bułka grahamka(1) masło(6), wędlina podsuszana, ogórek świeży, woda mineralna niegazowana

Kalafiorowa(6,8), ryż pulpet w/p w sosie pomidorowym(1,2,6), surówka z pory, marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym (6), kompot owocowy, pomarańcza

Herbata miętowa, tosty z serem żółtym(1,6), gruszka

Wtorek

   

Herbata z cytryną, pieczywo graham(1), masło(6), twarożek z rzodkiewką(6), papryka świeża

Barszcz czerwony(6.8), łazanki z kapustą i mięsem(1), kompot, jabłko

Kakao(6), rogaliki z musem owocowym(wyrób własny)(1,2,6)

Środa

   

Kakao(6), pieczywo graham(1), masło(6), jajko na twardo(2) ogórek kiszony

Rosół z makaronem(1,2,8), ziemniaki, medaliony drobiowe w płatkach owsianych(1,2), marchewka na gęsto(1,6), kompot, banan

Kisiel truskawkowy z jogurtem naturalnym(6), winogron

Czwartek

 

Kasza jaglana na mleku(6),pieczywo graham(1), masło(6), ser żółty(6), pomidor, szczypior

Zupa koperkowa z ryżem(8), makaron(1), gulasz ze schabu(1), sałata z jogurtem naturalnym(6) kompot, gruszka

Herbatka, bagietka(1), masło(6), miód, jabłko

Piątek

 

Kawa mleczna(1,6), pieczywo graham(1), masło(6), pasta z piersi kurczaka(6), ogórek świeży

Zupa domowa z makaronem(1,8) ziemniaki, kotlet rybny pieczony(1,2,3), surówka z białej kapusty i marchewki, kompot owocowy,kiwi

Ryż z musem owocowym(6), woda mineralna niegazowana




























      

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE  Nr  1169/2011  z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności przekazujemy Państwu zamieszczone w jadłospisie alergeny oznaczone numerycznie.

Niżej została umieszczona instrukcja odczytywania liczby identyfikującej dany alergen, którą będziemy zamieszczać przy danym posiłku.

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:

 

1-    Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, także produkty pochodne

2-    Jaja i produkty pochodne

3-    Ryby i produkty pochodne

4-    Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

5-    Soja i produkty pochodne

6-    Mleko i produkty mleczne( łącznie z laktozą)

7-    Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne

8-    Seler i produkty pochodne

9-    Gorczyca i produkty pochodne

10-Nasiona sezamu i produkty pochodne

 

Sporządziła: Anita Piskunowicz