Jadłospis


Jadłospis 18.09-29.09.2017r.

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad


Podwieczorek

Poniedziałek

Kawa mleczna(1,6), pieczywo mieszane(1), masło(6), wędlina, pomidor


Zupa ryżowa(8), ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka(1,2), mizeria ze śmietaną(6), kompot owocowy, banan

Budyń czekoladowy(1,6), gruszka

Wtorek

Płatki jaglane na mleku(1,6), pieczywo(1), masło(6),pasta jajeczna(2,6), rzodkiewka


Jarzynowa(6,8), kasza mieszana(1), klopsik w sosie własnym(1,2), surówka z kapusty białej i marchewki ,kompot owocowy(wiśnia), gruszka


Kakao(6), rogaliki drożdżowe(1,2,6), jabłko


Środa

Kawa mleczna(1,6), pieczywo mieszane(1), masło(6), ser żółty(6), ogórek świeży

Zupa pomidorowa(8), ziemniaki, potrawka drobiowa z warzywami(1,6,8), brokuł z wody, kompot owocowy, banan

Soczek owocowy, bułeczka mieszana z masłem(1,6), miód

Czwartek

Kakao(6), pieczywo mieszane(1), masło(6), twarożek waniliowy(6)

Krupnik(1,8), ziemniaki, kotlet rybny pieczony(1,2,3), sałata z jogurtem naturalnym(6), kompot owocowy, jabłko


Makaron z musem owocowym(1), woda mineralna niegazowana

Piątek

Płatki owsiane na mleku(1,6),pieczywo mieszane(1), masło(6), wędlina, ogórek kiszony


Barszcz ukraiński(6,8), naleśniki z twarogiem i musem(1,2,6), surówka z marchewki, kompot owocowy, arbuz

Kisiel truskawkowy(1), chrupki kukurydziane, jabłko



Poniedziałek

Herbata miętowa, pieczywo mieszane(1), masło(6), ser żółty tarty(6), pomidor

Zupa brokułowa(8), ziemniaki, kotlet z dorsza świeżego(1,2,3), ogórek w kawałku, kompot owocowy, jabłko

Jogurt owocowy(6)(wyrób własny), wafle ryżowe

Wtorek

Płatki ryżowe na mleku(6), pieczywo mieszane(1), masło(6), wędlina, rzodkiewka

Zupa selerowa(6,8), kluseczki leniwe z masłem i bułką tartą(1,2,6), surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy, banan

Kasza manna z musem truskawkowym(6)

Środa

Kawa mleczna(1,6), bułeczka mieszana(1), masło(6), pasta z makreli ze szczypiorkiem(3), ogórek kiszony

Zupa ogórkowa(6,8), kasza mieszana(1), gulasz z mięsa w/p(1), surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy, arbuz

Herbata miętowa, tosty z żółtym serem(1,6) pomidor

Czwartek

Kasza manna na mleku(6), pieczywo mieszane(1), masło(6), twaróg ze szczypiorkiem(6)

Zupa z soczewicy(8), łazanki z kapustą i mięsem(1), kompot jabłkowy, gruszka


Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym(6)

Piątek

Kakao(6), pieczywo(1), masło(6), pasta drobiowa z zieloną pietruszką, ogórek świeży



Rosół z makaronem(1,2,8), ziemniaki, kotlet mielony(1,2), sałatka wiosenna(6), kompot owocowy, jabłko

Gruszka z sosem waniliowym(1,6)


 


 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:

1-    Zboża zawierające gluten tj. pszenica, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, także produkty pochodne

2-    Jaja i produkty pochodne

3-    Ryby i produkty pochodne

4-    Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

5-    Soja i produkty pochodne

6-    Mleko i produkty mleczne( łącznie z laktozą)

7-    Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne

8-    Seler i produkty pochodne

9-    Gorczyca i produkty pochodne

10-Nasiona sezamu i produkty pochodne